AUTOMATINIAI KAVOS APARATAI

Klauskite!

Vardas*

El. pašto adresas*

Žinutė

Kodas*

Kavos ledų receptas

Ingridientai: (išeiga apie 700 ml)

 

100 ml stiprios kavos be tirščių

Nebūtinai: 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos

3 kiaušinių tryniai 100 g cukraus pudros

300 ml riebios grietinėlės

200 ml riebaus pieno (arba liesos grietinėlės)

 

  1. Išvirkite nedidelį puodelį stiprios kavos (aš viriau automatiniu kavos aparatu). Jeigu norite stipresnio skonio ledų, joje ištirpinkite šaukštelį tirpios kavos. Palikite, kad atvėstų.
  2. Pagaminkite kiaušinio trynių, cukraus ir grietinėlės/pieno plakinį, supilkite atvėsusią kavą ir išmaišykite.
  3. Indą (geriausia metalinį) su ledų mase dėkite virš puodo su lėtai verdančiu vandeniu ir, nuolat maišydami, pakaitinkite, kol masė sutirštės ir taps skystos grietinės konsistencijos. Sutirštėjusią ledų masę nukaiskite, supilkite į šaltą indą ir palikite atvėsti, tuomet dėkite į šaldytuvą ir gerai atšaldykite (galima ir per naktį).
  4. Atšaldytą masę supilkite į ledų mašinėlę ir išsukite, kol sutirštės. Supilkite į šalčiui atsparų indelį ir dėkite į šaldiklį bent dviem valandom, arba kol ledai gerai sustings.
  5. Prieš valgant ledus, išimkite juos iš šaldiklio ir palaikykite kambario temperatūroje apie 10 min. Tiekdami, jeigu norite, galite pagardinti kavos likerio šaukšteliu arba papuošti, pavyzdžiui, šokoladu :)

Mus rekomenduoja